Michaëlskerk Koudekerke

In Koudekerke wordt de Michaëlskerk verbouwd. Het kerkgebouw van grote historische waarde (rijksmonument) staat in de huidige vorm al sinds 1650 midden in het dorp.

De Protestantse Gemeente Koudekerke wil dat de Michaëlskerk haar centrale plaats in Koudekerke blijft behouden in de toekomst. Er is een meerjarig traject in 2018 gestart om de Michaëlskerk meer toekomstbestendig te maken door te verduurzamen en meer gebruiksmogelijkheden te geven. De aanpassingen aan inrichting en interieur van het rijksmonument zullen zorgvuldig zijn. 

De verbouwing kent drie deelprojecten. De entreehal wordt heringericht met een nieuwe trap naar het balkon, extra toilettenvoorzieningen, nieuwe garderoberekken en berging. De kerkzaal krijgt een flexibele indeling met een nieuwe vlakke vloer; de kerkbanken uit de zeventiger jaren worden vervangen door stapelbare stoelen en het liturgisch centrum krijgt flexibele inrichting. Tot slot wordt de consistorie verbouwd en voorzien van meer bergruimte en een nieuwe pantry. Voor de nieuwe indeling en het nieuwe meubilair zullen zoveel mogelijk het eikenhout van de kerkbanken gebruikt worden. Het materiaal van de banken wordt hergebruikt en blijft verbonden aan de Michaëlskerk.

Plaats:
Koudekerke, Dorpsplein

Project:
Michaelskerk Koudekerke
Verbouwing, Interieur

Opdrachtgever:
Marsaki en Protestantse Gemeente Koudekerke

Ontwerp:
2020

Uitvoering:
ntb

Oppervlakte: 
300 m2